Algemeen:

Camping Kostelec is een gezellige gezinscamping onder Nederlands beheer. De camping ligt in Zuid Bohemen, een van de mooiste en meest toeristische regio’s van Tsjechie. Camping Kostelec (spreek uit ‘kostelets’) ligt aan de rand van het kleine dorpje Kostelec dat onder het 12 km. verderop gelegen Hluboka Nad Vltavou valt. De camping is vrij hoog gelegen, ongeveer 480 m. boven de zeespiegel op de zuidzijde van een heuvel. Hierdoor is de temperatuur op de camping meestal wat hoger dan in de omgeving. De camping is gemakkelijk te bereiken door de goede wegen en duidelijke borden, slechts een dagreis van Nederland. (+/- 900 km vanaf Utrecht)

Grootte en ligging:

De camping is +/- 2 ha. groot met 65 ruime plaatsen (min. 100m2). Van deze plaatsen zijn ongeveer 25 geschikt voor campers. Het gehele terrein beslaat 18 ha. Zo hebben we een eigen bosje waar allerlei wild rondloopt. Er is ook een klein riviertje. Omdat de camping redelijk hoog ligt beschikt u vanaf de kampeerplaatsen over prachtig uitzicht.

 

plattegrond_camping_groot_NL

Horeca:

Op de binnenplaats kunt u elke dag heerlijk eten in onze nieuwe veranda of op een van onze gezellige terrasjes. Hier kunt u ook genieten van een koel Tsjechisch tapbiertje, frisdranken, koffie of een lekker ijsje. S’morgens zijn er verse broodjes en aanverwante levensmiddelen voor een lekker ontbijt verkrijgbaar.

De kampeerplaatsen:

De camping is op een heuvel gelegen en u kunt bij ons dagelijks genieten van een adembenemend uitzicht over het dal en achterliggende beboste heuvels en velden. Op alle kampeerplaatsen is electra voorhanden en watertappunten zijn altijd dichtbij om het u het kamperen zo comfortabel mogelijk te maken.

Voor de kinderen:

Er zijn er allerlei leuke speeltoestellen aanwezig evenals weitjes met dieren zoals varkentjes, konijntjes en eendjes. Ook is er een klein maar schoon zwembad om lekker af te koelen in de vaak hete Zuid-Tsjechische zomers.

Uitstapjes:

Voor uitstapjes zijn er talloze mogelijkheden. Van het beroemde kasteel Hluboka tot de dierentuin in dezelfde plaats en het prachtige middeleeuwse UNESCO stadje Cesky Krumlov. Wij kunnen ook verschillende sportieve uitstapjes voor u regelen zoals kanoën en raften.

Speelruimtes:

Er zijn op de camping twee ruimtes voor jong en oud waarvan een ruimte met tafeltennis, tafelvoetbal, dart en televisie en een ruimte met bibliotheek, internetcomputer en biljard.

Animatieprogramma:

Op de camping is er een leuk animatieprogramma voor zowel jong als oud, knutselen, sportwedstrijden, minisurvival, spokentocht, avontuurlijke avondwandelingen en leuke uitstapjes. Elke week organiseren wij een volledig verzorgde barbecue voor onze gasten. U zult zich op Camping Kostelec geen minuut vervelen.

Winkelen:

Op de camping kan men voor de verse broodjes en enkele levensmiddelen terecht. Boodschappen kan men in Hluboka nad Vltavou en Tyn nad Vltavou doen. In de stad Ceske Budejovice op 20 km. van de camping vindt u 3 grote winkelcentra en vele knusse winkelstraatjes in het centrum van de stad en op het schitterende centrumplein met haar prachtige historische panden en boogstraatjes.

Voorzieningen:

 

Kamperen
65 kampeerplaatsen, 20 camperplaatsen, 10A electra, Wasmachines en droger, Wringer, Wasplaatsen v. handwas, Uitstort chem. toiletten, ook voor campers, Wasdroogrekken,  watertappunten, Voldoende toiletten, Warme douches
 
Horeca
Campingkantine, tapbier, frisdranken, maaltijden, snacks, ijs, pizza’s, terrasjes
 
Buitenspeeltjes
Klein zwembad, kinderboerderij, klimrek/schommel, klimtoren/glijbaan, zandbak, trampoline’s, kabelbaan
 
Binnenspeeltjes
Internetcomputer, biljard, dart, tafeltennis, sjoelbak, tafelvoetbal, bibliotheek, TV/DVD
 
Routebeschrijving:
 
Wanneer u met een navigatiesysteem rijdt adviseren wij u de coordinaten in te voeren in plaats van het adres.GPS Coordinaten: N 49 08′ 19″ E 14 28′ 26″ Routebeschrijving vanaf A3 Duitsland:Volg de A3 via Wurzburg en Neurenberg. Volg daarna de borden Pilzen/Praag. Vanaf Pilzen volgt u de borden naar Pisek, op weg 20 richting Ceske Budejovice, links de afslag Tyn nad Vltavou nemen (ongeveer 5 km voorbij Pisek). In Tyn nad Vltavou over de brug en op de rotonde rechtsaf. Volg vanaf hier de borden naar Camping Kostelec, ongeveer 14 km.Wij zien er naar uit u op onze camping te mogen verwelkomen.

plattegrond_camping_groot_NL